Ajantiedon uutiskirje kesäkuu 2016 kertoo mm. kuulumisiamme, oppimiskyselyn tuloksista ja maailman ensimmäisestä kirjanpitäjästä. Haluamme myös selvittää lukijoiden ajatuksia siitä, mikä on tärkeää asiantuntijuudessa.
Ennen lomia Ajantiedolla on vielä muutama koulutus, joista viimeisenä Suuri verouudistus kesäkuun 15 päivänä. Tupa alkaa olla jo täysi, joten siihen on mukava päättää kevätkautemme ja suunnata kesää kohti. Perheyrityksessä se tarkoittaa lomapäivistä nauttimista ja tulevan syksyn koulutustarjonnan viimeistelyä ja vuoden 2017 suunnittelua.
Kevätkauteen meillä tällä kertaa mahtui reilut 50 tapahtumaa. Siitä kiitos kaikille asiakkaillemme. Saamamme palautteet ilahduttavat. Suuri uudistus ovat olleet myös nettisivumme. Ne aloittivat meillä uuden aikakauden. Sivut tukevat ajankohtaisen tiedon välitystä, mielipiteiden ja ajatusten vaihtoa sekä osaamisen jakamista.
Kesävinkki: Ruvetaan syömään suomalaista luonnon kalaa. Henkeä kohden syömme suomessa lihaa lähes 80 kiloa vuodessa. Kalaa syömme yhteensä 15 kiloa, mutta siitä vain vajaat 3 kiloa on kotimaista luonnonkalaa. Esimerkkinä loistava silakka, jonka kulutus on 300 grammaa vuodessa. Lihan kulutuksen roima vähentäminen ja kalan kulutuksen vastaava lisääminen olisi valtava suomalainen terveysteko. Suomalainen kala on terveellistä. Se on herkullista. Se on ekologista. Sitä saa kauppojen ja torien lisäksi pyytää ihan itsekin. Kalastus on rentouttavaa – suomalaista luonnon terapiaa parhaasta päästä.
Kaloista innostumisen voi aloittaa vaikka hienosta Suomen kalat -teoksesta. Ajantiedon toimistolla on yksi lukukappale.
Hyvää kesää t. Jaana & Juha