Ajantieto on työarjen korkeakoulu.
Korkeakoulu on ylemmän asteen oppilaitos, joka voidaan suorittaa toisen asteen jälkeen. Korkeakouluja ovat Suomessa yliopistot ja ammattikorkeakoulut (Wikipedia).
Ammattikorkeakouluja ja yliopistoja Suomessa on reilut 30. Ammattikorkeakoululain mukaisia tehtäviä ovat opetus, tutkimus- ja kehitystyö sekä alueellinen kehittäminen. Yliopistojen perustehtävänä on yliopistolain mukaan harjoittaa tieteellistä tutkimusta ja antaa siihen perustuvaa ylintä opetusta. Opiskelijoita kaikissa korkeakouluissa on yli 200 000 ja henkilökuntaa reilut 40 000 (opetus toimialana työllistää Suomessa kaikkiaan 180 000 henkilöä). Jokaista henkilökuntaan kuuluvaa kohden on noin 5 opiskelijaa.
Mainittuihin lukuihin verrattuna Ajantieto on häviävän pieni, yksityinen ja riippumaton perheyritys. Koulutuksissamme käy vuosittaain luokkaa 2 000 henkilöä. Noin sadan henkilön aktiivinen asiantuntijaverkosto muodostuu eturivin osaajista. Jokaista Ajantiedon kouluttajaa kohden on noin 20 opiskelijaa.
Erilaisia koulutusteemoja on tarjolla noin sata. Kolme neljäsosaa niistä on kohdennetusti ammatillista osaamista kehittäviä. Loput ovat yleisesti hyödyllisiä työelämätaitoja kehittäviä esimerkkeinä fiksun työn teemat ja vuorovaikutustaidot. Työarjen korkeakoulussa saadaan siis työn kannalta hyödyllisiä tietoja ja taitoja. Siellä saadaan myös iloa ja energiaa sekä tutustutaan uusiin ihmisiin, eri alojen ammattilaisiin. Teemat ovat aina ajankohtaisia, työelämää 100 % tukevia ja osaamistarpeita ennakoivia.
- Korkeakouluissa valmistutaan tutkintoon. Ajantiedolla saadaan valmiuksia työssä pärjäämiseen ja ylläpidetään avaintaitoja.
- Korkeakouluissa opiskellaan oppiaineita. Ajantiedolla opiskellaan oikean työelämän tietoja ja taitoja.
- Korkeakouluopinnot maassamme maksaa yhteiskunta eli veronmaksajat. Ne ovat osallistujille ilmaisia, mutta yhteiskunnalle kalliita. Ajantiedolla opinnot maksaa työnantaja, silloin tällöin myös opiskelija itse.
Tervetuloa oppimisen kotiin!