Verokoulutukset poimintoja
Ajankohtaisissa verokoulutuksissa tutustutaan tuoreimpiin vero-ohjeisiin sekä verotus- ja oikeuskäytäntöön. Tässä muutama nosto keväällä 2021 verokoulutuksissa käsiteltävistä teemoista.
Arvonlisäverotuksessa merkittävä muutos koskee tavaroiden verkkokauppaa kuluttajille (e-Commerce VAT Package). Muutoksen on tarkoitus astua voimaan 1.7.2021. Arvonlisäverotuksen erityisjärjestelmä laajenee tavaroiden etämyyntiin. Muutos vaikuttaa verkkoalustoihin, ERP-ohjelmistoihin sekä arvonlisäverojen ilmoittamiseen ja raportointiin. Tavaroiden hinnoittelussa tulee olla tarkkana, koska arvonlisävero suoritetaan jatkossa myyntimaasäännösten mukaisesti eli ko. myyntimaan verokannalla. Arvonlisäveron vähennysoikeuksista on annettu uusi vero-ohje viime vuoden lopulla ja asiaa tarkastellaan arvonlisäverokoulutuksissamme. Arvonlisäveroilmoituskoulutus tuo varmuutta alv-raportointiin ja antaa tilannetietoa tulevista arvonlisäveroraportointia koskevista muutoksista.
Tulorekisterikoulutuksessa käydään läpi takautuvia korjauksia. Tulorekisteri-ilmoitusten viivästymisestä määrätään vuodesta 2021 alkaen myöhästymismaksut. Tulorekisterikoulutuksessa saadaan käytännön vinkkejä, miten toimia hankalissa erityistilanteissa.
Yritysverotuksessa huomioitavaa on ulkomaisten yhteisöjen mahdollinen yleinen verovelvollisuus Suomessa 1.1.2021 lähtien. Tarkastelussa on yhtiön tosiasiallisen tilanne Suomessa ja asiaa tarkastellaan johdon, omistuksen ja toiminnan näkökulmista.
Kansainvälistä kauppaa harjoittavien yritysten verotuksessa kiinteä toimipaikka on keskeisimpiä käsitteitä. Koulutuksessa käsitellään kiinteän toimipaikan muodostumista tuloverotuksessa, arvonlisäverotuksessa ja sen vaikutusta työntekijän palkan verotukseen. Tavoitteena on saada kokonaiskäsitys asiasta ja hahmottaa verotuksen logiikkaa.
Muuta ajankohtaista taloushallinnossa
Laskuformaateista, verkkolaskuista ja arvonlisäverokoodeista laskulla käsitellään koulutuksessa Laskutusvaatimukset – laskuformaatit ja laskumerkinnät. Se sopii laskutusprosessien kehittäjille ja laskutuksesta vastaaville.
Ulkomaisen yrityksen Suomessa sijaitsevalle sivuliikkeelle on tulossa kirjanpitovelvollisuus. Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) valmistelee asiasta parhaillaan lakiehdotusta. Muutos tuo velvollisuuden laskea yrityksen tulos ja ilmoittaa varat sekä velat.
Yritystoimintakin päättyy aikanaan. Toiminta voi päättyä hallitusti tai hallitsemattomasti.
Liiketoimintoja ja omistuksia järjestellään, yrityskauppoja tehdään ja yrityksiä perustetaan. Yritystoiminnan päättymiset ja keskeytymiset ovat korona-aikana tuoneet uutta osaamistarvetta. Erilaisia maksamisen kriisitilanteita tarkastellaan sekä velkojan että velallisen näkökulmista. Toimenpidevaihtoehtojen perusteet on hyvä hallita. Perintä- ja luotonhallintakoulutuksissa opitaan insolvenssioikeutta eli maksukyvyttömyysoikeutta valituista näkökulmista.
Talousoikeuden, juridiikan asioita käsitellään tietoiskuissa. Saadaan perusasiat haltuun tiivistetyissä asiantuntijatapaamisissa.
Muita koulutuksia asiantuntijoille
Systeemisen osaamisen avulla opitaan hallitsemaan kokonaisuuksia. Kokonaisuuksien ymmärtäminen on yhä tärkeämpää. Business Controllerin ajankohtaiskoulutuksessa käsitellään työn muuttumista johdon strategiseksi kumppaniksi. Taloushallinnossa kehitetään paljon ja hyvät projektityön käytännöt auttavat onnistumaan. Työympäristömme muuttuu radikaalisti, miten varmistamme aikaansaavuutemme ja jaksamisemme?
Miten strateginen oppimisen varmistaa oman ja työyhteisön menestyksen? Kapea ammattiosaaminen ei riitä vaan tarvitsemme yhä enemmän työelämätaitoja.
Ennakkotietoa tulevista Ajantiedon koulutuksista. Seuraa tiedotteitamme – jos et vielä ole tilaaja, voit tehdä sen tästä: https://ajantieto.fi/tilaa-uutiskirje/
Toimitusjohtaja, koulutussuunnittelija
HHJ Pj, KLT Jaana Koskinen
puh. 040 569 3500